HR wooncomfort       

Marconiweg 14

8501 XM Joure

T: 0513 - 46 02 68
F: 0513 - 46 01 29
E: info@hrwooncomfort.nl

Zon & Hout

Stoken op hout is circa 50% goedkoper dan stoken op gas en een houtkachel maakt u onafhankelijk van het gasbedrijf.

Een houtkachel kan eenvoudig op de BSP, of een ander buffervat, worden aangesloten. Hiervoor zijn houtkachels met CV aansluiting op de markt. Dit type houtkachel wordt doorstroomt met CV water welke wordt afgegeven aan radiatoren, eventueel via een buffer. Het voordeel van het toepassen van een buffer is dat het niet uitmaakt of er op het moment dat de houtkachel brandt ook daadwerkelijk warmtevraag is in de woning. De warmte kan immers tijdelijk worden opgeslagen in het buffervat.

Onafhankelijkheid voor alle seizoenen

Zoals u in onderstaande grafiek kunt zien vullen de zon en de houtkachel elkaar perfect aan. De totale warmtevraag gedurende het jaar bestaat uit warmwater en centrale verwarming.  Door de grote buffercapaciteit en het grote collectoroppervlak is uw warmtevraag gedurende de zomer bijna 100% gedekt door de zon. In de wintertijd maanden – wanneer het gezellig is om de houtkachel aan te doen - om het huis mee te verwarmen. De CV ketel is dan alleen nog ter ondersteuning in de woning.

Comfortabeler stoken

Een houtkachel op CV & zon maakt stoken op hout comfortabeler. In onderstaande afbeeldingen ziet u twee veel voorkomende situaties waar stoken op hout niet een optimaal comfort oplevert. 

Een open schouw zuigt veel koude lucht aan en er komt weinig warmte vrij in de woning. Met een gietijzeren of speksteenkachel is het moeilijk de gehele woning te verwarmen. Het wordt vaak te warm in de woonkamer en te koud in de woning.

   

Een houtkachel op CV levert een optimaal comfort doordat de warmte eerst tijdelijk in de BSP wordt opgeslagen en daarna afgegeven aan de radiatoren. Dit staat in onderstaande afbeelding weergegeven.

Met een houtkachel op CV verdwijnt er maar weinig warmte door de schoorsteen. De woonkamer krijgt genoeg warmte om lekker comfortabel aan te voelen.  Het merendeel van de warmte van de houtkachel wordt opgeslagen in de BSP.

 

De warmteafgifte kan met de Wolf weersafhankelijke regeling op buitentemperatuur worden aangestuurd. De temperatuur in de afzonderlijke vertrekken in de woning wordt dan nageregeld met bijvoorbeeld thermostaat-kranen.


Met een sfeerhaard met CV ansluiting kunt u - door bijvoorbeeld ’s avonds te stoken op hout – de volgende morgen gratis de woning opwarmen én douchen. U bepaalt zelf hoeveel gas u nog inkoopt!

 Offerte aanvragen? 

       
         KLIK HIER

Laatste Nieuws

Vanaf 1 januari weer subsidie op warmtepompen, zonneboilers, biomassa en pelletkachels
16-12-2015 00:00:00

De subsidieregeling voor zonneboilers, warmtepompen, biomassa en pelletkachels start op 1 januari 2016 en is aan te vragen vanaf 4 januari.

Lage btw-tarief woningrenovatie vervalt per 1 juli 2015
21-04-2015 00:00:00

Het lage btw-tarief voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen die ouder zijn dan 2 jaar vervalt per 1 juli 2015. Dat meldde het ministerie van Financiën in een nieuwsbericht.

Film: Bonfix in top 10 meest energiezuinige kantoren
23-10-2014 00:00:00

Het kantoor van Bonfix staat in de top 10 van meest energiezuinige kantoren van Nederland, gemeten volgens de EnergiePrestatieCoëfficiënt. HR Wooncomfort heeft voor dit kantoor de installaties geëngineerd.