HR wooncomfort       

Marconiweg 14

8501 XM Joure

T: 0513 - 46 02 68
F: 0513 - 46 01 29
E: info@hrwooncomfort.nl

Bonfix energiezuinigste kantoor van Nederland
15-07-2013 00:00:00

Het kantoor van Bonfix is het meest energiezuinige kantoor van Nederland. Bonfix staat namelijk op nummer 1 in de 25 meest energiezuinige kantoren van Nederland, gemeten volgens de EnergiePrestatieCoëfficiënt. HR Wooncomfort heeft voor dit kantoor de volgende installaties geëngineerd:

 

Installaties
- Gebouwverwarming: Vanuit een 3.000 liter grootte zonneboiler, deze wordt verwarmd door 30 Wolf vlakkeplaatcollectoren, aangevuld met de SorTech adsorptiemachine. Deze wordt als warmtepomp aangedreven door warmte gegenereerd met een pelletketel van 65kW. De afgifte wordt verzorgd middels lage temperatuurverwarming, zo haalt de installatie maximaal rendement uit de collectoren.
- Gebouwkoeling: Het warmteoverschot in de zomer wordt door de SorTech adsorptiemachine omgezet in kou. Door het koele water door het afgiftesysteem te laten lopen kan het gebouw worden gekoeld. Tevens wordt een bodembron gebruikt om “afvalwarmte” tijdens de zomermaanden in de bodem op te slaan, dit wordt tijdens het verwarmingsseizoen gebruikt als aanvulling op de collectoren.
-Warm tapwatervoorziening: Met de warmte uit de zonneboiler wordt doormiddel van een platenwisselaar vers warm water gemaakt.
 - Regeling temperatuurbeheersing: Doormiddel van een vrij programmeerbare regeling is het verwarming/koelingsysteem helemaal aan de wensen van de klant aan te passen.
-Ventilatie: Gebalanceerde ventilatie met WTW(warmteterugwinning).

- 76 zonnepanelen geplaatst.

 

De 25 meest energiezuinige kantoren van Nederland, gemeten volgens de EnergiePrestatieCoëfficiënt, zijn vastgelegd in een informatieve pdf "Energiezuinigste Kantoor in NL: de top25".

 

Souverein Advies, als specialist in EPC-berekeningen sinds 1996, is hiermee begonnen in 2009 nadat een voorzitter van een ondernemersvereniging zich afvroeg waarom er wel rangschikkingen voor duurzame gebouwen (energie, water, duurzame materialen en andere aspecten) waren maar niet voor de EPC (specifiek alleen voor het aspect energie).  De EPC-berekening is al jaren een stabiele en bewezen rekenmethode voor de verwachte gebouwgebonden energiestromen in een gebouw. De EPC-berekening is verplicht voor de bouwaanvraag (omgevingsvergunning) en vervangt de eerste 10 jaar na de gebouwstichting het energielabel.

Al snel kreeg Souverein Advies (vanaf 2009) de medewerking van de Rabobank Groep en AgentschapNL, twee zeer belangrijke partijen het gebied van groene financieringen en dus bekend met energiezuinige nieuwbouwen. 

Tot nu toe is Souverein Advies nog steeds de enige partij die deze EPC-rangschikking bijhoudt, de EPC's controleert op aannemelijkheid en geen zakelijke belangen heeft bij een energiezuinig gebouw.

 

Kijk voor meer informatie op: http://www.souvereinadvies.nl/index.php/energiezuinigste-kantoor

 

Bron: www.souvereinadvies.nl

 Offerte aanvragen? 

       
         KLIK HIER

Laatste Nieuws

Vanaf 1 januari weer subsidie op warmtepompen, zonneboilers, biomassa en pelletkachels
16-12-2015 00:00:00

De subsidieregeling voor zonneboilers, warmtepompen, biomassa en pelletkachels start op 1 januari 2016 en is aan te vragen vanaf 4 januari.

Lage btw-tarief woningrenovatie vervalt per 1 juli 2015
21-04-2015 00:00:00

Het lage btw-tarief voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen die ouder zijn dan 2 jaar vervalt per 1 juli 2015. Dat meldde het ministerie van Financiën in een nieuwsbericht.

Film: Bonfix in top 10 meest energiezuinige kantoren
23-10-2014 00:00:00

Het kantoor van Bonfix staat in de top 10 van meest energiezuinige kantoren van Nederland, gemeten volgens de EnergiePrestatieCoëfficiënt. HR Wooncomfort heeft voor dit kantoor de installaties geëngineerd.